Fényképes ajándék

A fényképes ajándék minden bizonnyal az egyik legszemélyesebb ajándék amit adhatsz. Egy jól megválasztott fotó egy találó szöveggel, verssel, bölcsességgel vagy vicces idézettel – akár magától az ajándékozottól – biztosan elnyeri a „célszemély” tetszését.

Webáruházunkban nagyon sok egyedi fényképes ajándékot, ajándék ötletet találsz, amelyeket egy jó fotóval és szöveggel teljesen egyedivé tehetsz, személyre szabhatsz. Az oldalunkon található számos ajándék ötlet inspirálhat is és az elképzelésedet igyekszünk megvalósítani. Így került webshopunk kínálatába az egyedi teniszlabda, a Tisza-tó térkép vagy az elefántos ujjlenyomattábla.

A fénykép, a jó fotó

Milyen a jó fénykép, amiből fényképes ajándékot tudunk készíteni? Az egyik legfontosabb, hogy olyan képet válassz ami várhatóan tetszeni fog az ajándékozottnak. Csak az vagy azok legyenek rajta a képen, akit a fényképes ajándékon is viszont szeretnénk látni. Gyakran kapunk olyan fotót ahol a háttérben idegenek sétálnak, bár ezt tudjuk javítani, kis retusálással rendbe tudjuk hozni, mégis az a legjobb ha nem kell hozzányúlnunk a képhez. Érdemes olyan képet választani, ami legjobban megfelel az egyedi fényképes ajándék formájának, pl. bögrére egymás mellett lévő arcok vagy a tájkép megfelelő, de egymás nyakában ülő 3 ember már nem igazán.

Lámpásra álló, másnéven portré formátumú fotó legjobb. Ilyen pl. egy arc, 2-3 fős csoportkép, vagy pl egy templom is lehet. Szív alakú ajándéktárgyhoz, pl. LEGO szív vagy szív alakú fadoboz, olyan képet válassz, ahol pl. két arc van egymás mellett, amelyekbe nem „vág” bele a szív formájából adódó felső-középső rész.

Fényképes fa doboz szív forma

Amikor az ajándékot elkészítjük minden esetben törekszünk arra, hogy a lehető legjobban helyezük el a képet az ajándéktárgyon, de egy jól megválasztott fotóval biztosan sikerül egy mindenkinek tetsző fényképes ajándékot alkotni.

A kép felbontása, mérete

A másik fontos szempont a kép felbontása, mérete. A mai mobil telefonok már kiváló minőségben készítenek fotót így ezzel nem lehet probléma. Azt szoktuk javasolni, hogy az eredeti fotót, vagy a lehető legjobb minőségű, legnagyobb felbontású fotót küldjétek, töltsétek fel.

A kép méretére egy egyszerű szabály, hogy legalább 2 MegaPixel, 300 dpi, vagy minimum 1600×1200 képpont méretben kapjuk meg a képeket. Természetesen minél nagyobb a kép felbontása, annál jobb lesz a nyomtatott végeredmény. Nem szükséges – és nem is lehet – 10 MByte-nál nagyobb képeket feltölteni, és nem is érdemese házilag felnagyítani a képet – szükség esetén ezt mi megoldjuk a lehető legkorszerűbb módszerekkel.

Gyakran kapunk facebook-ról vagy más közösségi platformról letöltött fényképet. Sajnoz ezek a képek jelentős tömörítésen és gyakran komoly átméretezésen esnek át. Ezek a képek még ha a telefon képernyőjén jól is mutatnak, a nyomtatáshoz, egyedi fényképes ajándék készítéshez nem mindig alkalmasak.

Ha a kép valamilyen szempontból nem megfelelő azt mindenképpen jelezzük és kérünk másik képet. Természetesen a gyengébb minőségű, rossz felbontású képet is ki tudjuk nyomtatni, de ebben az esetben a nyomat minősége elmaradhat a technológia adta lehetőségektől.

Papír kép, analóg fotó az ajándékra

Az ajándéktárgyra nemcsak digitálisan készült fénykép kerülhet. Régi fotóidat, ballagási papírképet, de rajzlapra készített gyerekrajzot, grafikát és kézzel írott szöveget is kérhetsz az egyedi fényképes ajándékra. Az elküldéshez szkenneld be, ha van rá lehetőséged, vagy telefonoddal, digitális fényképező gépeddel készíts belőle digitális változatot és azt küldd el vagy töltsd fel webshopunkba. Ha az eredeti fotót, grafikát, gyerekrajzot szeretnéd elküldeni, azt is megteheted, ebben az esetben beszkenneljük a képet és így készítjük el a kiválasztott terméket. Az eredeti fotó természetesen változatlan formában visszaküldjük.

Jogi kérdések

Mindenek előtt szeretnék kijelenteni, hogy semmilyen módon nem szeretnénk és technikailag nincs is lehetőségünk a képek eredetét, jogi helyzetét ellenőrizni. Azokat a képeket amelyeket valamilyen módon sértőnek találunk – erről részletesebben az ASZF-ben olvashatsz -, jogunk van törölni és a rendelést elutasítani.

Alapvetően elmondható, hogy saját célra bármilyen fotó, grafika, festmény, stb. felhasználható, nyomtatható egészen addig amíg a végeredmény nem kerül kereskedelmi forgalomba. Ideálisan mégis azt javasoljuk, hogy olyan képet tölts fel az egyedi fényképes ajándék megrendelésekor, amelynek te vagy a tulajdonosa vagy egyeztettél a kép tulajdonosával. Természetesen a barátod facebook oldaláról letöltött képhez, ami őt ábrázolja nem kell engedélyt kérned, csak akkor ha az így készült ajándékot például üzletben szeretnéd árusítani.